În 10 aprilie 1885 farmacistul Carol Greff înainta către Primărie solicitarea de a i se aproba construirea unei case cu două caturi, învelită cu table de fier. „Vă rog binevoiți a delega pe Domnul arhitect al orașului spre a face aliniere. Casele le construiesc pe locul meu din strada Cârlova.”
Verificând alinierea, inginerul comunal a transmis Primăriei că noua casă urma a fi construită pe linia celei vechi. Situația nu s-a lămurit pe deplin, dovadă că într-un alt document Primăria a cerut proprietarului să dărâme casele vechi pe care le are pe acel amplasament pentru a-i face alinierea cerută. La rându-i, Carol Greff a scris Primăriei că nu poate să dărâme casele pentru a obține aliniere: „Vă rog binevoiți a-mi da o aliniere definitivă deoarece îmi este imposibil a dărâma întâi casele și pe urmă a se face aliniere, ca să poată forma planul necesari al construcțiunii și să poată aviza în cunoștință. Orice interzicere îmi cauzează daune deoarece casele au rămas neînchiriate din cauză că se dărâmă, iar cele noi nu se pot face până nu voi avea alinierea cuvenită și definitivă.”
Cererea i s-a aprobat pe data de 25 aprilie , după cum se arată într-un document care menționează „alinierea caselor sale ce are alături cu farmacia”dovadă că la acea dată, deci în anul 1885, exista pe acel amplasament o farmacie, destinație păstrată pentru casele familiei Greff vreme de mai bine de o sută de ani. Din procesul verbal trimis de inginerul comunal Ion Bărbulescu de la vizita făcută la casele lui C. Greff în vederea alinierii rezultă și vecinătățile existente atunci, viitoarea construcție urmând a ocupa locul situat între farmacie, unde strada avea o lungime de 8 metri și zidul de colț al caselor Școlii nr. 1 (astăzi sediul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița), la punctul dinspre Nord fiind limita cu doamna Moldoveanu. Un alt aspect interesant de remarcat aici este folosirea denumirii de Centru Târg pentru această zonă a orașului: „Mergând la locul aflat pe colțu Strada Libertății și Eliad unde reclamantul voiește a construi o prăvălie și aici procedând la alinierea locului, având în vedere că aici fiind și răspântia de la prelinie a Centrului Târg”. În luna iunie, același an, farmacistul Carol Greff cerea Primăriei aprobare pentru refacerea localului farmaciei și construirea, în curtea din spate, a unui grajd. Clădirea farmaciei urma a se face de la temelie, cu două etaje, primul din cărămidă (de zid), iar al doilea să fie 1/2 din cărămidă și învelit cu metal, grajdul urmând de asemenea să fie făcut de zid și acoperit cu metal.
Sursa: Serviciul Județean al Arhivelor Naționale Dâmbovița, fond Primăria Târgoviște.